Extra beloning voor drie deelnemers van de humane biomontoring

23/11/'18  - Vorig schooljaar namen 620 jongeren deel aan het  biomonitoringsonderzoek. Ze kregen allemaal een bezoek van het onderzoeksteam van het PIH, hetzij op de school, hetzij op het thuisadres. Naast een persoonlijke beloning, kreeg iedereen ook een lotje voor een kans op een cadeaubon. Nu het veldwerk is afgerond werden de winnaars voor de 3 bons van 100 Euro getrokken. We stellen jullie graag de 3 gelukkigen voor…

Mathis Vantorre zit momenteel in het vierde jaar techniek-wetenschappen. Hij gaat naar school in Deinze Leiepoort, campus Sint Theresia. Hij is één van de drie winnaars die een bon ter waarde van 100 €heeft gewonnen. We zijn op dinsdag 8 november de bon persoonlijk aan Mathis gaan overhandigen op de school. We hoeven niet te zeggen dat Mathis zeer blij was!

Loting winnaar 1

De tweede winnaar is Amber Vansteelandt. Amber loopt school in het Margareta- Maria- Instituut in Kortemark. Ze volgt de richting verzorging. Ook Amber was zeer blij met de cadeaubon. 

Loting winnaar 2

Amber deed mee met de studie omdat ze het belangrijk vindt dat er vooruitgang is in de wetenschap. Ook zij heeft het onderzoek positief ervaren. De bloedafname viel goed mee en ook de andere testen waren niet zo moeilijk. Het invullen van de vragenlijsten vergde wel wat tijd maar was zeker geen reden om niet deel te nemen. Ze is benieuwd naar haar resultaten en zal zeker rekening houden met richtlijnen die gegeven worden om mogelijks verhoogde waarden te doen dalen.

Mevr. Van Parijs is graadcoördinator in het Margareta Maria instituut en was de contactpersoon binnen de school. Ze vertelt ons dat de school  open staat voor dergelijke onderzoeken ook al zijn er zeer veel aanvragen. Milieu en gezondheid zijn twee belangrijke thema’s voor de school. Zo is er een werkgroep gezondheidsbeleid die vorig jaar rond de examens acties rond gezonde voeding en voldoende slaap organiseerde. Er wordt ook elk jaar een gezonde week georganiseerd waarbij de frisdrankautomaten tijdelijk buiten werking zijn en er gezonde tussendoortjes worden gepromoot. In de lessen lichamelijke opvoeding wordt regelmatig rond beweging en meditatie gewerkt. 

De derde winnaar is Zita Dufrasne. Zita neemt al deel aan het onderzoek van bij de geboorte. Haar ouders hebben toen navelstrengbloed afgestaan voor onderzoek en Zita werkte nu opnieuw mee aan de studie. 

Loting winnaar 3

In tegenstelling tot de andere twee winnaars die op school onderzocht zijn hebben, onze medewerkers Zita thuis opgezocht om de onderzoeken uit te voeren. Ook zij heeft alles positief ervaren en zou in de toekomst zeker nog deelnemen. Zita vindt het vooral belangrijk om gezond te eten.