Dankzij jouw deelname aan onze studie draag je ook bij aan toekomstig onderzoek!

Wat gebeurt er na de studie met jouw gegevens en stalen?

De gegevens die we verzamelden tijdens ons onderzoek en de reststalen van bloed, urine, haar kunnen in de toekomst nog gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek. 

Ben je geïnteresseerd in wat er gebeurt met jouw gegevens of jouw stalen? We bieden je hieronder een overzicht. Je kan ons ook steeds contacteren als je hierover vragen hebt. 

Wens je graag je eigen resultaten van de extra metingen die werden uitgevoerd? 

Als je graag een persoonlijk resultaat wenst van bijkomende metingen die werden uitgevoerd, dan kan je ons een e-mail sturen naar pih.gezondheidmilieu@provincieantwerpen.be. We zullen dan verder contact met je opnemen om te bekijken of jouw stalen werden geanalyseerd en om je de resultaten te bezorgen.

 
Contacteer ons

Zit je met vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 
Via deze gegevens kom je terecht bij Dr. Vera Nelen, Dr. Annelies De DeckerElly Den Hond of Carmen Franken.
Wat gebeurt er met de resten van je haar, urine en bloed?

Wat er overbleef van jouw stalen na de metingen wordt bewaard in een 'biobank'. Op een later moment kunnen deze stalen dan gebruikt worden voor andere onderzoeken over milieu en gezondheid. Die nieuwe onderzoeken doen we niet zomaar, we volgen hiervoor eerst twee goedkeuringsprocessen: 

  1. Een aanvraag bespreken we eerst in onze Toezichtcommissie. Wie doet de aanvraag? Wat wordt onderzocht? Wat gebeurt er met de resultaten? Heel belangrijk is dat de gegevens enkel worden gebruikt in projecten die passen binnen het thema ‘Milieu en Gezondheid’. 
  2. Verder vragen we toestemming aan de ethische commissie van de Universiteit Antwerpen. Dit ethisch comité heeft de initiële studie goedgekeurd. Een bijkomende meting op de stalen wordt altijd aan hen voorgelegd vooraleer we nieuwe metingen op je stalen uitvoeren. 

Wil je weten wat er verder gebeurt met jouw stalen?

Hier kan je een overzicht downloaden. We hebben de aanvragen gebundeld per campagne:

Wat gebeurt er met de gegevens die we reeds verzamelden?

Tijdens het onderzoek werden persoonlijke gegevens verzameld over milieu en gezondheid, bijvoorbeeld metingen van milieuvervuilende stoffen in je bloed en urine, je bloeddruk werd gemeten, je vulde ook vragen in over je voeding, en dergelijke.

Deze gegevens zijn van grote waarde om verder wetenschappelijk onderzoek uit te voeren. Ze kunnen opgevraagd worden voor wetenschappelijk onderzoek. Dit kan enkel en alleen wanneer er toestemming wordt gegeven door de Toezichtcommissie. Deze commissie beoordeelt het dossier. Wie doet de aanvraag? Wat wordt onderzocht? Wat gebeurt met de resultaten? Heel belangrijk is dat de gegevens enkel worden gebruikt in projecten die passen binnen het thema ‘Milieu en Gezondheid’. 

Daarnaast waakt de Toezichtcommissie over jouw privacy. Je gegevens worden op een strikt vertrouwelijke manier behandeld en je persoonlijke gegevens (o.a. naam, adres, etc.) zullen nooit worden verspreid. 

Wil je weten wat er verder gebeurde met jouw gegevens?

Hier kan je een overzicht downloaden. We hebben de aanvragen gebundeld per campagne: